Benchmade​

Benchmade grundades i Kalifornien 1988 . De ursprungliga knivarna var främst av ”Bali-song” modeller och bestod av en blandning av egentillverkade samt inköpta delar. Dessa delar monterades därefter till en färdig produkt.

Som de flesta nystartade företag hade Benchmade begränsade resurser med stora ambitiösa planer att skapa de bästa knivarna på marknaden. I starten inköptes därför begagnade maskiner men i och med ett ökat antal knivmodeller, med en ökad efterfrågan på produkterna kunde de gamla begagnade maskinerna bytas ut och nya effektivare köpas in. Benchmade var bland annat den första knivtillverkaren att börja använda olika lasrar i sin tillverkningsprocess.  Detta var bara början på en mängd innovativa idéer och utveckling av olika tillverkningsmetoder hos Benchmade.

Benchmade söker ständigt efter nya utvecklingsmöjligheter och man gör ej avkall på kvalité vare sig det gäller råmaterial, maskiner eller personal.

Benchmades engagemang för kvalitet i världsklass genomsyrar hela deras organisation. Vilket borgar för att du alltid skall kunna lita på att din Benchmade kommer att fungera när du som mest behöver den. 

www.benchmade.com


 
 Ladda ner
Katalog 2015
Stålkvalitet