Outdoor Research

1980 när friluftsentusiasten Ron Gregg såg sin kamrat lyftas iväg med helikopter med svåra förfrysningsskador efter att hans damasker gått sönder beslöt sig Ron att dedikera sitt liv åt att designa och tillverka högkvalitativa friluftsprodukter för att underlätta vistelse i skog och mark . 1981 startade han därför företaget Outdoor Research.

De första åren låg fokus på att utveckla handskar, mössor och damasker. Successivt utvecklades mer produkter i olika segment bland annat en ny revolutionerande sovsäcksbivack med ett patenterat system av två tältstänger.

Under 1990-talet fick den amerikanska militären upp ögonen för företaget och dess hållbara och funktionella produkter. Sedan dess har Outdoor Research varit leverantör till den amerikanska försvarsmakten.

Efter millennieskiftet har Outdoor Research fortsatt att expandera och har nu växt till ett världsledande företag med högt ställda krav på sina produkter med ett ständigt sökande efter nya material och nya funktionsmässiga designer. Detta resulterar i en produkt som du kan lita på i många år.

military.outdoorresearch.com/gov/